Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, yaban domuzları mısır tarlalarına sürüler halinde inerek, olgunlaşma dönemindeki ürünlere zarar vermekte. Bu durum, çiftçilerin zor günler geçirmesine yol açıyor. Üreticiler, ekim yaptıkları tohumları topraktan söküp yiyen domuzlardan korunmak amacıyla tarlalarında nöbet tutmaya başlamak zorunda kalıyor.
Çiftçiler, yaban domuzlarının tarlalarına verdiği zararın büyüklüğünden endişe ediyor. Yetkililerin, bu soruna acil ve etkili bir çözüm bulmasını umuyorlar. Üreticiler, tarlalarını kendi haline bıraktıklarında mahsullerinin tamamen mahvedileceğinden korkuyor.
Yaban domuzlarının tarım arazilerine olan etkisi, Sivas'taki çiftçilerin geçim kaynaklarını tehdit etmekte. Çiftçiler, bu hayvanların zararlarını en aza indirmek için çeşitli yöntemler geliştirmeye çalışsa da, sonuçlar genellikle yetersiz kalıyor. Bu nedenle, bölgedeki çiftçiler, yetkililerin alacağı önlemleri bekliyorlar.


Yorumlar 0
Yorum Yap
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!